Foto: Fabia Cnossen

Mijn naam is Sora van Thiel kunstenaar en mensen mens. Opgegroeid als dochter van een kunstenaar zit het in mijn genen. Ik werd al vroeg geconfronteerd met alle elementen die daarbij komen kijken zoals kleur, contrast, compositie en vooral de onderzoekende houding.

Deze houding heeft zich voortgezet tijdens de studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, waar ik me volop heb kunnen ontwikkelen in de schilderkunst. Met als resultaat een Bachelor en Master diploma in de schilderkunst.

Verwonderd door de wereld om me heen, heb ik in verschillende landen mogen wonen, studeren en werken zoals: Istanboel, Nieuw-Zeeland, Berlijn en Israël. Deze ervaringen hebben mijn kijk op de wereld vergroot en daardoor mijn schilderkunst beïnvloed.

Daarna ontstond de behoefte om mijn kennis en passie in het schilderen te mogen delen met anderen. Na het afronden van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Tilburg heb ik gewerkt aan verschillende kunst en educatie projecten zoals ‘Kunstkameraden’ van de Cultuurkantine. Ook ben ik tot op heden werkzaam in een zorgatelier voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) als docent beeldende kunst.

Drie jaar geleden heb ik mijn dochtertje mogen verwelkomen. Een ontzettend mooi cadeau en een prachtig onderwerp om te schilderen. Waarbij het portret het grootste onderwerp was. Nu bundel ik mijn krachten, het werken met mensen en de grote vaardigheid en vakkennis van het schildersvak. En wil ik mijn vaardigheden met de wereld delen en niet alleen mijn eigen omgeving blij maken.